Często zostaje nam w lodówce nóżka lub skrzydełko z gotowanego lub pieczonego kurczaka i nie bardzo wiemy co z tym zrobić. Dziś propozycja świetnego dodatku do pieczywa z wykorzystania takich właśnie resztek.
składniki:
- 200g mięsa drobiowego
- 2 ugotowane na twardo jajka
- 100g kukurydzy
- 3 łyżki majonezu
- 4 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
- 2 łyżki musztardy
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Mięso oddzielić i drobno posiekać. Dodać posiekane w drobną kostkę jajka, posiekaną natkę pietruszki i kukurydzę. Na końcu dodać śmietanę, majonez i musztardę (w zależności od konsystencji uzupełnić śmietaną lub jogurtem). Doprawić do smaku.
Dla uzyskania bardziej smarownej konsystencji całość można zblendować.
Dla uzyskania bardziej smarownej konsystencji całość można zblendować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Z pozdrowieniami dla tych co piszą i dla tych, którzy przeglądają po cichu:)
M.