wtorek, 6 sierpnia 2013

Pasta kanapkowa z kurczakiem

Często zostaje nam w lodówce nóżka lub skrzydełko z gotowanego lub pieczonego kurczaka i nie bardzo wiemy co z tym zrobić. Dziś propozycja świetnego dodatku do pieczywa z wykorzystania takich właśnie resztek.


składniki:
  • 200g mięsa drobiowego
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 100g kukurydzy
  • 3 łyżki majonezu
  • 4 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki musztardy
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
Mięso oddzielić i drobno posiekać. Dodać posiekane w drobną kostkę jajka, posiekaną natkę pietruszki i kukurydzę. Na końcu dodać śmietanę, majonez i musztardę (w zależności od konsystencji uzupełnić śmietaną lub jogurtem). Doprawić do smaku.
Dla uzyskania bardziej smarownej konsystencji całość można zblendować. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Z pozdrowieniami dla tych co piszą i dla tych, którzy przeglądają po cichu:)
M.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...