sobota, 3 sierpnia 2013

Krewetki łatwo, szybko i smacznie

Dziś przepis specjalnie dla mojej przyjaciółki, Kasi:* znakomita szybka przekąska, czyli krewetki. Pasują jako przystawka na przyjęcie, romantyczny wieczór i jako dodatek do dania głównego.


składniki:
  • 250g krewetek mrożonych z ogonkami
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • olej lub oliwa
  • papryka słodka
  • sól, pieprz
Krewetki rozmrozić. W drugim naczyniu zmieszać wszystkie składniki marynaty i obtoczyć w nich krewetki. Odstawić do lodówki na min. 15min.
Wrzucić na rozgrzaną patelnię i obsmażyć z obu stron przez ok. 10 min.
Podawać posypane posiekaną natką pietruszki.

A niedługo dodam dipy do krewetek:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Z pozdrowieniami dla tych co piszą i dla tych, którzy przeglądają po cichu:)
M.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...