sobota, 31 sierpnia 2013

Frużelina brzoskwiniowa

Zapraszam do wypróbowania świetnego dodatku do ciast i deserów. Trzeba wykorzystywać świeże, soczyste owoce póki jeszcze są.. 


składniki:
  • 2 brzoskwinie
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka soku z cytryny
Brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy w 1cm kostkę. Wrzucamy do małego garnka, zalewamy sokiem z cytryny i podgrzewamy na małym gazie. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody (najlepiej zrobić to w małym garnuszku na małym podgrzewając). Dodajemy do owoców, mieszamy. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w zimnej wodzie i również dodajemy do owoców. Mieszamy.

Gotowe:)

1 komentarz:

  1. świetny przepis, na pewno zrobię, będę zaglądać, bo ja też Cię dodam do obserwowanych, serdecznie pozdrawiam
    Ewa

    OdpowiedzUsuń

Z pozdrowieniami dla tych co piszą i dla tych, którzy przeglądają po cichu:)
M.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...