piątek, 10 listopada 2017

Omlet orkiszowy z pomidorkami




Pyszny zarówno na kolację jak i na śniadanie na ciepło..


składniki
  • 2 jajka
  • 100ml mleka
  • 50g mąki orkiszowej
  • szczypta soli
  • pół łyżeczki cukru
  • kilka małych pomidorków paprykowych
  • wędlina lub pieczone mięso
  • 1 mała cebulka
  • szczypiorek
Mieszamy mąkę z mlekiem, dodajemy jajka, doprawiamy. Wszystko razem chwilę roztrzepujemy żeby składniki dobrze się połączyły.
Na patelni rozpuszczamy niewielką ilość masła, wylewamy porcję i układamy na niej mięso (ja użyłam pieczeni wołowej), cienko pokrojone plasterki cebuli, pomidorki i szczypiorek. Smażymy z obu stron na małym ogniu żeby ciasto nam się upiekło a omlet nie przypalił.


Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Z pozdrowieniami dla tych co piszą i dla tych, którzy przeglądają po cichu:)
M.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...