niedziela, 20 października 2013

Jajko sadzone w parówce

Świetna opcja na ciepłe śniadanie w jesienne chłodne poranki. A postać serduszka dodatkowo sprawi miłą niespodziankę ukochanej osobie:)


potrzebujemy:
  • 1 parówki
  • 1 jajka
  • 1 listka sałaty
  • natki pietruszki
  • 1 łyżki oleju

Parówkę nacinamy wzdłuż zostawiając ok. 1cm części wspólnej. Wyginamy rozkładając ją na boki i spinamy koniec wykałaczką. I tutaj możemy ją podgotować 1 min. lub opiec z obu stron na patelce. Jak wolicie. Ja podgotowałam. Po przełożeniu na patelkę wlewamy do środka olej i wlewamy wbite wcześniej do miseczki jajko. Doprawiamy i smażymy na małym ogniu aż białko się zetnie.

Na talerzu układamy na liściu sałaty i posypujemy posiekaną pietruszką.

zainspirowałam się tą stroną


Smacznego:)

3 komentarze:

  1. Bardzo ciekawy sposób podania. :) Niby prosta potrawa, a wygląda jakby taką nie była :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Chciałabym żeby ktoś mi zaserwował takie śniadanko...:)

    OdpowiedzUsuń

Z pozdrowieniami dla tych co piszą i dla tych, którzy przeglądają po cichu:)
M.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...