Nie dość, że moja lustrzanka straciła lampę błyskową i teraz robienie przeze mnie zdjęć to nieustanna walka ze światłem to jeszcze wczoraj zalałam prawie nowego laptopa... Dlaczego nie załatwię starego miksera żeby mieć pretekst do zakupu nowego?!;) Ehh, niech żyje zgrabność...
Owsianka to zdecydowanie niedoceniane danie, które dobrze podane i wzbogacone owocami lub bakaliami może być świetnym śniadaniem nie tylko dla dzieci.
składniki:
- 2 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka otrąb owsianych lub pszennych
- 1 szklanka mleka
- 1 jabłko
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- cukier trzcinowy do smaku
Jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na dużych oczkach.
Płatki i otręby zalewamy mlekiem i gotujemy 5 min. od zagotowania cały czas mieszając.
Po tym czasie dodajemy starte jabłko i cynamon i gotujemy jeszcze chwilę.
Zdejmujmy z ognia i słodzimy do smaku.
Gotowe:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Z pozdrowieniami dla tych co piszą i dla tych, którzy przeglądają po cichu:)
M.