piątek, 31 stycznia 2014

Zimowa owsianka z jabłkami i cynamonem


Nie dość, że moja lustrzanka straciła lampę błyskową i teraz robienie przeze mnie zdjęć to nieustanna walka ze światłem to jeszcze wczoraj zalałam prawie nowego laptopa... Dlaczego nie załatwię starego miksera żeby mieć pretekst do zakupu nowego?!;) Ehh, niech żyje zgrabność...
 
Owsianka to zdecydowanie niedoceniane danie, które dobrze podane i wzbogacone owocami lub bakaliami może być świetnym śniadaniem nie tylko dla dzieci.  
 
składniki:
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżka otrąb owsianych lub pszennych
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jabłko
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • cukier trzcinowy do smaku
 
Jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na dużych oczkach.
Płatki i otręby zalewamy mlekiem i gotujemy 5 min. od zagotowania cały czas mieszając.
Po tym czasie dodajemy starte jabłko i cynamon i gotujemy jeszcze chwilę.
Zdejmujmy z ognia i słodzimy do smaku.

 
Gotowe:)
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Z pozdrowieniami dla tych co piszą i dla tych, którzy przeglądają po cichu:)
M.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...