Dekorowanie zajęło mi dobre kilka godzin. Zaczęłam ok. 22.00, skończyłam o 3. nad ranem.. Zabawa to pracochłonna acz bardzo przyjemna i warta zachodu:)
do wykrawania możemy użyć również dziecięcych foremek do piasku
lukier:
- 1 białko jajka (rozmiar L)
- ok. 1,5 szklanki przesianego cukru pudru
Ciężko jest dokładnie określić proporcje bo jajka są różnej wielkości a cukier puder może być drobno lub grubo mielony. Te powyższe to tylko ilości orientacyjne. Lukier powinien być dosyć gęsty ale powinien swobodnie spływać z łyżki. Jeżeli wyjdzie za rzadki należy dodać cukru pudru, jeśli za gęsty rozrobić wodą (dosłownie 2-3 krople na raz).
Lukier należy dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia cukru pudru. Można to zrobić mikserem na wolnych obrotach.
Dekorować możemy szprycą zrobioną z papieru do pieczenia lub specjalną szprycą spożywczą.
Do barwienia użyłam barwników spożywczych w płynie.
cudownie ozdobione!
OdpowiedzUsuńpiękne:)
OdpowiedzUsuńMadziu, jesteś artystką ! :)) cudne !
OdpowiedzUsuńWow jakie śliczne :)
OdpowiedzUsuńMasz talent ! Też bym chciał tak ładnie dekorować :)
Dziękuję Wam bardzo:)
OdpowiedzUsuń