potrzebujemy:
- 1 parówki
- 1 jajka
- 1 listka sałaty
- natki pietruszki
- 1 łyżki oleju
Parówkę nacinamy wzdłuż zostawiając ok. 1cm części wspólnej. Wyginamy rozkładając ją na boki i spinamy koniec wykałaczką. I tutaj możemy ją podgotować 1 min. lub opiec z obu stron na patelce. Jak wolicie. Ja podgotowałam. Po przełożeniu na patelkę wlewamy do środka olej i wlewamy wbite wcześniej do miseczki jajko. Doprawiamy i smażymy na małym ogniu aż białko się zetnie.
Na talerzu układamy na liściu sałaty i posypujemy posiekaną pietruszką.
zainspirowałam się tą stroną
Smacznego:)
Bardzo ciekawy sposób podania. :) Niby prosta potrawa, a wygląda jakby taką nie była :D
OdpowiedzUsuńdokładnie tak:)
UsuńChciałabym żeby ktoś mi zaserwował takie śniadanko...:)
OdpowiedzUsuń