Placuszki z marchewki to szybka i prosta przekąska. To lżejsza alternatywa dla wersji z cukinią i żółtym serem, na które przepis znajdziecie tutaj:)
składniki:
- 2-3 marchewki
 - 3 jajka
 - 3 łyżki mąki
 - pół natki pietruszki i koperku
 - przyprawy
 - jogurt naturalny
 - 3 łyżki majonezu
 - ząbek czosnku
 
Marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. W oddzielnym naczyniu miksujemy jajka z mąką. Łączymy ze startą marchewką. Dodajemy pokrojoną pietruszkę i koperek. Doprawiamy.
Smażymy na oleju z obu stron.
Gotowe placuszki możemy podawać z czystym jogurtem naturalnym w wersji dla dziecka. W wersji dla dla dorosłych dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez i przyprawiamy do smaku.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Z pozdrowieniami dla tych co piszą i dla tych, którzy przeglądają po cichu:)
M.