wtorek, 4 marca 2014

Sos śmietanowo-koperkowy



Dziś mam dla Was szybki aromatyczny śmietankowo-koperkowy dodatek do ryb.
składniki:
  • 150ml śmietany 18 %
  • 100ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki masła
  • 1 czubata łyżka mąki
  • 1 szklanka bulionu 
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz
W małym garnuszku rozpuszczamy masło. Do niego dodajemy mąkę i łączymy. Wlewamy bulion, mieszam i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy śmietanę i jogurt, mieszamy. Na koniec wsypujemy drobno posiekany koperek. Przyprawiamy w razie potrzeby solą i pieprzem.


Gotowe:)

2 komentarze:

Z pozdrowieniami dla tych co piszą i dla tych, którzy przeglądają po cichu:)
M.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...