Kolejna odsłona ciasta francuskiego. Tym razem na słono z żółty serem i ziołami prowansalskimi.
składniki:
- płat ciasta francuskiego
- zioła prowansalskie
- kilka plasterków sera żółtego
- łyżeczka oliwy z oliwek
- sól morska
- 1 jajko
Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni.
Ciasto francuskie smarujemy cienko oliwą, oprószamy ziołami i solą i układamy plastry sera.
Następnie kroimy cienkie 1cm paski wzdłuż krótszej strony i zwijamy je od dołu w roladki. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i oprószamy delikatnie ziołami.
Paluchy z serem i ziołami
Drugi płat ciasta przygotowałam identycznie ale po pocięciu na 1cm paski skręciłam je w paluchy.
Gotowe:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Z pozdrowieniami dla tych co piszą i dla tych, którzy przeglądają po cichu:)
M.